Novinky

Stříbrný Samson. Jeho světlá desítka uspěla v české degustační soutěži

30.9.2021

Světlá výčepní desítka stanula na stupních vítězů v tuzemské degustační soutěži Pivo České republiky 2021 a pro Pivovar Samson vybojovala stříbrnou medaili. Druhá největší degustační soutěž u nás má tradici již 25 let. Každoroční klání se konalo jako součást Mezinárodního pivního festivalu XXXI – 2021 v Českých Budějovicích.

Stříbrný Samson. Jeho světlá desítka uspěla v české degustační soutěži

Degustační soutěž proběhla pod dohledem renomovaných garančních a certifikačních autorit. Soutěžilo se ve 39 kategoriích a Samson desítka uspěla v kategorii Světlé výčepní pivo. Pivovar Samson v soutěžích kvality uspěl po rozsáhlé modernizaci provozu již poněkolikáté.

„V nedávné době uspěla naše piva na mezinárodním poli v Londýně v soutěži World Beer Awards, nyní slavíme úspěchy i u nás. Stříbrná pečeť dokazuje, že jsme hrdým konkurentem českým pivům, která jsou celosvětově uznávaná. Takového uznání si velmi vážíme," říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

Pivovar Samson si z mezinárodního degustačního klání World Beer Awards letos odvezl medailí hned pět. Oceněn byl speciál BOCK, Samson ležák jedenáctka i tradiční dvanáctka, dále Nachmelený ležák a z nízkoalkoholických piv Pito. Světlá desítka v degustačních soutěžích uspěla letos poprvé.

„Dlouhodobě se zaměřujeme na modernizaci výroby, která by nám měla zajistit stálou a konzistentní produkci dobrého piva. Ocenění v degustační soutěži nám dělá radost, ale bereme ho také jako velký závazek, abychom tuto kvalitu piva udrželi," doplňuje manažerka kvality Pivovaru Samson Martina Lustová.

„Naše desítka je jednoduše klasika. Je nutné dbát na nejpřísnější dodržování technologických postupů a správně vybalancovat chuť. Uznání v degustační soutěži je pro nás motivací do budoucna a nesmírně si jej vážíme," tvrdí sládek Pivovaru Samson Radim Lavička.

Pivovar Samson s.r.o. patří do společnosti AB InBev, která je největším světovým výrobcem piva. Mezi další značky tohoto koncernu patří například Stella Artois, Corona, Leffe či Beck´s. Samson je nejstarším českobudějovickým pivovarem, což hrdě zdůrazňuje i na svých nových etiketách. Stabilně vysokou kvalitu produkce Pivovaru Samson dokazují mnohá ocenění z prestižních degustačních soutěží. Čelní příčky ve svých kategoriích získává Samson nejen opakovaně v Londýně na World Beer Awards, ale ceny si dále přivezl z Austrálie (Australian International Beer Awards), Belgie (Brussels Beer Challenge) a soutěží Pivo České republiky či z degustací českých pivních znalců v rámci První pivní extraligy.