Samson si připsal další mezinárodní úspěch
15.9.2023
Po roce nejstarší českobudějovický pivovar Samson vybojoval další mezinárodní úspěchy. Významná ocenění získal mimo jiné Samson Bock, Tmavý ležák či Nachmelený ležák. Nejen to mohou oslavit návštěvníci pivovaru už 23. září 2023, kdy se v jeho areálu konají oblíbené slavnosti.
Samson si z londýnské soutěže World Beer Awards již odvezl řadu ocenění a v letošním roce přidává další. Na ostrovech uspěla hned čtyři piva, která se vaří v Českých Budějovicích.
„Hodně to pro nás znamená a moc si toho vážíme. Je to výsledek usilovné práce celého našeho týmu i modernizace provozu, ke které v minulých letech došlo,“ říká ředitel Samsonu Daniel Dřevikovský.
Stříbrnou medaili získal Samson Bock, který loni získal celosvětový titul World’s Best Lager Bock. „Ocenění pro Samson Bock si velice vážíme. Tento typ piva pochází původně z Německa, kde má velikou tradici. Pivo typu Bock se v našem pivovaru již dříve vařilo, inspiraci k naší receptuře jsme našli v 124 let staré knize, kterou naši předchůdci vydali u příležitosti tehdejšího výročí 100 let od založení našeho pivovaru. I tehdy mělo pivo veliký ohlas mezi tuzemskými i zahraničními zákazníky,“ popisuje sládek pivovaru Radim Lavička.
Další stříbrnou medaili získal Samson Nachmelený ležák a bronz obdržel Samson Světlý ležák 12. Vůbec nejlepším tmavým ležákem v ČR se pak stal Samson Tmavý ležák.
World Beer Awards je mezinárodně uznávaná prestižní degustační soutěž, která vybírá ta nejlepší piva v nejrůznějších kategoriích. Patří k absolutní špičce pivních evropských i světových klání. O výsledcích obou soutěží rozhoduje odborná porota, jejíž členové z celého světa jsou pivními someliéry a kapacitami ve svém oboru.
Úspěchy pivovaru jsou důvodem k oslavám. K tomu je ideální příležitost už 23. září 2023, kdy areál pivovaru hostí oblíbené Svatováclavské slavnosti. „Nabídneme to, co v pivovaru vaříme. Bude tady stále více populární Nefiltrovaný ležák a samozřejmě i již zmíněná oceněná piva, pro cyklisty pak točené Pito. Chybět nebude občerstvení a samozřejmě jídlo, které k pivu patří,“ zve ředitel.