Novinky

Další medaile pro Samson, tentokrát z Německa!

19.1.2022

Německá degustační soutěž European Beer Star 2021 zná své vítěze. Jedním z nich je i světlá výčepní desítka pivovaru Samson, která si z mnichovského klání odváží bronzovou medaili. Celkem soutěžilo 2395 piv ze 44 zemí světa a hodnoceny byly ve více než 70 kategoriích.

Další medaile pro Samson, tentokrát z Německa!

Všechna piva se hodnotila v průběhu dvoudenní degustace v Gräfelfingu v Mnichově. Porota byla sestavena ze 130 mezinárodních pivních expertů, kteří hodnotili piva dle vzhledu, pěny, vůně a samozřejmě chuti.

„Město Mnichov je považováno za symbol bavorského pivovarnictví, a o to větší váhu pro nás ocenění má. Naše desítka je vařena tradičním způsobem, ovšem za využití moderních technologií, které zajišťují vysokou í kvalitu našich piv," říká generální ředitel Pivovaru Samson Daniel Dřevikovský.

Samson desítka letos uspěla i v české degustační soutěži Pivo České republiky, kde skončila se stříbrnou medailí. I ostatním pivům se letos dařilo, a to až v Londýně v mezinárodní soutěži World Beer Awards. Tam uspěl Samson BOCK, nealkoholické Pito, Samson ležák jedenáctka i tradiční dvanáctka, ale i nejnovější přírůstek rodiny Samson Nachmelený ležák.

„Po roce a půl, který byl pro celý mezinárodní pivovarnický průmysl obtížný, nás velmi těší, že má soutěž European Beer Star 2021 tak velký ohlas. Po loňském propadu počtu přihlášek jsme se nyní téměř vrátili na rekordní úroveň z roku 2019. I v těžkých časech je European Beer Star symbolem nejen pivovarského umění a rozmanitosti piva, ale také optimistického ducha v oboru," odpovídá Stefan Stang, jednatel společnosti Private Brauereien Bayern e.V. (Svaz soukromých pivovarů v Bavorsku) a zároveň jeden z organizátorů soutěže.

Pivovar Samson s.r.o. patří do společnosti AB InBev, která je největším světovým výrobcem piva. Mezi další značky tohoto koncernu patří například Stella Artois, Corona, Leffe či Beck´s. Samson je nejstarším českobudějovickým pivovarem, což hrdě zdůrazňuje i na svých nových etiketách. Stabilně vysokou kvalitu produkce Pivovaru Samson dokazují mnohá ocenění z prestižních degustačních soutěží. Čelní příčky ve svých kategoriích získává Samson nejen opakovaně v Londýně na World Beer Awards, ale ceny si dále přivezl z Austrálie (Australian International Beer Awards), Belgie (Brussels Beer Challenge) a soutěží Pivo České republiky či z degustací českých pivních znalců v rámci První pivní extraligy.